Píseň dešťové hole a Magické tóny na Újezdci 24.8.2013

24.08.2013 14:00

Znovu vás zvu tuto sobotu 24.8. na další inspirativní setkání (s možností programu až do neděle, viz níže) "Píseň dešťové hole", workshop na výrobu dešťových holí (a večerní program Magické tóny.) Začínáme ve 14h (můžete dorazit i později v průběhu odpoledne nebo až na večerní program). 
Dešťová hůl (rain stick) původně pochází z Chile, a slouží domorodcům jako obřadní nástroj k přivolávání deště. My však můžeme dešťovou hůl použít i jako úžasný hudební nástroj k relaxaci, meditaci, při masážích, a také třeba při uspávání dětí, neboť poslechem kouzelného zvuku dešťové hole dochází k uvolnění napětí a stresu v těle i mysli. Naše dešťová hůl nebude vyrobena s lodyh velkého kaktusu, ale pro nás z mnohem dostupnějších materiálů. Na výrobě jedné dešťové hole můžete pracovat s partnerem, dítětem…jako rodina. Vezměte si s sebou pytlík rýže, krup nebo jahel, případně balíček špejlí (kdo nemá po ruce nemusíte...něco mám, ale kdo může vzít akumulátorovou vrtačku, tak vezměte, mám jen jednu, půje nám to rychleji, a taky podložku na sezení v trávě případně i karimatku, deku a spacák na večerní program, bývá už dost chladno).
Cena 222 kč/jedna hůl (v případě více holí cena další hole symbolická dle individuální domluvy), v případě více účastníků na jednu hůl pro ostatní vstupné dobrovolné.
V průběhu odpoledne a večer budeme i bubnovat a hrát na další nástroje, proto máte-li buben, koncovku, didgeridoo, brumli, zvonkohry, tibetské mísy, zvonky, chřestidla, apod. vše je vítáno. Část nástrojů zapůjčím. Také si můžeme protáhnout tělo společným cvičením v trávě a vzájemně se inspirovat a vyměnit si další zkušenosti i z jiných oblast jako je stravování a vaření, výchova a vzdělávání, atd., atd....

Večerní program (lze absolvovat samostatně nebo pokračovat z odpoledního).
Plynule kolem 19h. přejdeme k dalšímu programu. "Magické tóny", malý relaxační koncert s netradičníimi nástroji (djembe, šamanský buben, tibetské mísy, tibetské zvony a činelky, dešťové hole, hudební luk, brumle, kalimba, didgeridoo, hromový buben, koncovka...) s inspirativním čtením.
Pro účastníky odpoledního programu vstup volný...samostatné vstupné 80 kč /
Působením zvukových vibrací těchto nástrojů dochází v lidském těle k uvolnění fyzického i psychického napětí, harmonizaci energetických center a k obnově životní energie. 
Přijďte se pohodlně usadit do trávy (i na to si vezměte nějakou podložku, deku, spacák, apod. večer už tu bývá chladno a rosa) nebo se uložit (do vlastního spacáku) a ponořit se do magického světa tónů, zvuků a rytmů těchto fascinujících hudebních nástrojů z různých koutů světa a prožít přitom hluboké uvolnění těla i mysli.

Po skončení pro zájemce pokračuje volný program...bubnování, tanec, zpěv, kytara, foukací harmonika... Další kytara nebo housle, flétny, apod. vítány... V případě bezvětří nebo nevelkého větru možnost posezení u ohně až dlouho do noci. Možnost přespání do neděle ve vlastním spacáku pod širákem nebo ve vlastním stanu. Nebo pod střechou stodoly...

Program v neděli 25.8. dopoledne ...ranní meditace bubnování a cvičení k přivítání slunce a nového dne, snídaně v trávě...a...v 11.11h společná meditace na podporu aktivace portálu Míru.

Místo konání: Újezdec, Ledce (nedaleko Třebechovic p.Orebem, Královéhradecko)

Celý program probíhá venku, tedy za příznivého počasí, přijet můžete třeba i na část programu v jeho průběhu...
Žádné hody a maso nečekejte, ale něco drobného k zakousnutí bude (kdo chce přivézt něco vlastního i pro ostatní...samozřejmě může... )

Bližší informace a dotazy: Michal Štursa... tel.: 602 350 020, mail: michal.stursa@eamil.cz, nebo na Fb

Jste srdečně vítáni, těším se na setkání a dejte vědět (ať ještě případně stačím předat kontakty na propojení lidí třeba od HK na společnou dopravu...).
Hezký den...všem.:)